Μικρότερο εως και 20% το Χαράτσι των ακινήτων που θα μείνει και φέτος

«Εκπτώσεις» στο χαράτσι των ακινήτων

Τι προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

Μικρότερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με μείωση των συντελεστών στο ειδικό τέλος της ΔΕΗ σε ποσοστό έως και 20% και με οροφή τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στις τιμές ζώνης, προβλέπει το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.

Το σχέδιο του υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παραδοθεί εντός των προσεχών ημερών στον πρωθυπουργό ώστε να τεθεί υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης σε μικρά και μεσαία ακίνητα, που θα προέλθει από το συνδυασμό της μείωσης, τόσο των συντελεστών παλαιότητας, όσο και των τιμών ζώνης των ακινήτων.

Προωθείται, επίσης, χαλάρωση των κριτηρίων, προκειμένου να απαλλαγούν από το ειδικό τέλος οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι και πολύτεκνοι.
 
Με βάση το σχέδιο, προβλέπεται, συν τοις άλλοις, παροχή εκπτώσεων, ανάλογα με τους συντελεστές παλαιότητας. Οι μειώσεις στο ειδικό τέλος θα κυμαίνονται από 0,60 ευρώ, μέχρι 1,60 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την περιοχή, στην οποία βρίσκεται η κάθε κατοικία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s