Ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αυστηρές προϋποθέσεις για ένταξη στη ρύθμιση

Αυστηρές προϋποθέσεις για την ένταξη των οφειλετών του Δημοσίου στη νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα προβλέπει η νομοθετική διάταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε οφειλέτης για να ενταχθεί και στη συνέχεια να παραμείνει στην ευνοϊκή ρύθμιση θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να μην χρωστά κανένα νέο ληξιπρόθεσμο χρέος, το οποίο προήλθε από φόρο βεβαιωμένο από την 1η Ιανουαρίου 2012 και μετά. Σε περίπτωση που χρωστά οφειλή η οποία κατέστη ληξιπρόθεσμη εντός του 2013 θα πρέπει πρώτα να την εξοφλήσει ολοσχερώς για να αποκτήσει το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση για τις οφειλές του, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012. Συνεπώς, θα χρειαστεί να υπαχθεί πρώτα στην «πάγια» ρύθμιση για τα χρέη που καθίστανται ληξιπρόθεσμα από την 1η Ιανουαρίου 2013.

2. Όσο θα είναι ενταγμένος στην ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη προ του 2013 να μην αφήσει ανεξόφλητο κανένα νέο χρέος που θα προκύψει εντός του 2013 ή των επομένων ετών. Κάθε οφειλέτης, από τη στιγμή που θα ενταχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη προ του 2013, δεν επιτρέπεται να αφήσει άλλο χρέος να καταστεί ληξιπρόθεσμο. Πρέπει να εξοφλεί εμπρόθεσμα όλες του τις οφειλές προς το Δημόσιο. Αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα μια οποιαδήποτε νέα τρέχουσα οφειλή του (φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ περιοδικής δήλωσης κ.λπ.) θα τίθεται αυτόματα εκτός ρύθμισης για τα παλαιά χρέη του (για τα προ του 2013).

Επίσης δεν θα εντάσσονται στη ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών προηγούμενων ετών και εκείνοι που έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό με την εφορία για τις οφειλές του 2013 με τη πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και δεν πληρώσουν έστω και μία δόση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s